Tíz estén várja idén júliusban és augusztusban Salgótarján belvárosában a színház és a könnyűzene kedvelőit a Toyota Salgótarján-Zenthe Nyár programsorozat.

A Zenthe Ferenc Színház immár negyedik nyáron rendezi meg szabadtéri fesztiválját, amelyen július 27. és augusztus 16. között olyan csemegékre invitálják a művészetkedvelőket a Fő térre, mint a Made In Hungária, A padlás, Alapi István és barátainak koncertje, vagy a Csókos asszony operett. A Zenthe Nyáron ismét számos közkedvelt művészt köszönthetünk a város szívében, köztük Szente Vajkot, Szerednyey Bélát, Nyári Diát, Mészáros Árpád Zsoltot, Csengeri Attilát, Pál Tamást vagy Fésüs Nellyt.

Az elmúlt három év alatt a város nyári programját meghatározó rendezvénysorozatot megszerette a közönség, így nem is lehetett kérdés, hogy engedve a nézői kéréseknek, 2024 nyarán is a minőségi szórakozás központja lesz a Szabadtéri Színpad Salgótarjánban.

A három hetes sorozatot egy szombat esti vígjáték, a Játékszín Aranylakodalom című kétfelvonásosa nyitja, Szente Vajk rendezésében. A hétfői folytatásban a Mészáros Árpád Zsolt és Csengeri Attila nevével fémjelzett A púpost tekintheti meg a nagyérdemű a Magyarock Dalszínház, a Szolnoki Szigligeti Színház és a Zenthe Ferenc Színház közös produkciójaként.

Két éve, Alapi István 60. születésnapján hatalmas siker volt a salgótarjáni születésű Edda-gitáros és barátainak koncertje, amelynek „második felvonását” az Alapi Power Banddel július 31-én este tartja a Zenthe Nyáron. A gitárvirtuóz vendég fellépői Szandi, Deák Bill Gyula, Vikidál Gyula és Karácsony János James lesznek.

Nem lehet nyár operettslágerek nélkül, s ez évben – akárcsak tavaly – Zerkovitz Béla legnépszerűbb műve, a Csókos asszony várja a műfaj kedvelőit augusztus 3-án a Zenthe Ferenc Színház előadásában.

Világsiker darabot, Arthur Miller Pillantás a hídról című drámáját játssza a helyi társulat Kis Domonkos Márk rendezésében augusztus 6-án este. A Máté Krisztián, Mikecz Estilla és Kökényessy Ági nevével fémjelzett előadás a nyár egyik legérdekfeszítőbb esti programja lehet.

Akik azonban a könnyed, szerelmes zeneművekben lelnék inkább örömüket, választhatják Tunyogi Bernadett és Veréb Tamás Love&Musical&Love elnevezésű zenés programját (augusztus 8.), amelyhez az élő zenei alapot a Stúdió 11 Ensemble szolgáltatja.

A színházteremben hatalmas sikert aratott, ám a szabad ég alatt is hasonlóan jó szórakozást nyújt majd a Zenthe Ferenc Színházban évadpremierként bemutatott A bolond lány című krimi vígjáték augusztus 10-én, szombaton este. Majd jön a finálé három olyan előadással, amely nagyban meghatározhatja majd a nyár végének hangulatát.

Elsőként A padlás, amelyet a Veres1Színház állít színpadra augusztus 12-én este, majd két nappal később ugyancsak tőlük az Anconai szerelmesek, amely egy ízig-vérig nyári romantikus vígjátéknak ígérkezik.

Az idei Zenthe Nyár tizedik, záró előadása pedig a Magyarock Dalszínház Made in Hungáriája lesz, retró cuccokkal, fellibbenő kurta szoknyácskákkal, bömbölő zenével, bevaduló rock and roll-lal, szerelmesen sóvárgó fiatalokkal.

Hirdetések