Egyelőre nem tudható, hány elkövető rongálta meg a balassagyarmati Gregori Parkot, de népharag zúdult az ismeretlen tettesre, vagy tettesekre. Úgy tudjuk, nyomoznak az ügyben. A Gazdasági, Műszaki Ellátó Szervezet igazgatója szerint nemrégiben más helyeken is történtek rongálások, elkapták az elkövetőket.

Teljes a felháborodás a Gregori Parkban múlt hétvégén történt rongálás miatt. A gyalogutak mentén elhelyezett tájékoztató táblák elhajlítva állnak, néhány méterrel távolabb pedig teljesen kifordították a többit a helyéről. Cikkünk megjelenése után szinte elszabadult a pokol, pedig „csak” az acél tájékoztató táblákban okoztak károkat, szerencsére a padokat és az éppen néhány hete helyére tett Pál István dudás szobrát nem bántották.

A szándékos károkozás elkövetője még ismeretlen. (fotó: Házy Attila/ipolyinfo.com)

A különböző internetes felületeken regisztrált felhasználók többsége azonnali büntetést szorgalmaz, nem csak az okozott kár megtérítésére, hanem akár a helyreállításban való tevékeny munkára ítélné az elkövetőt. Mások szerint teljesen felesleges bármilyen közterületi fejlesztés addig, amíg az iskolában nem tanítják rendre a gyerekeket, mert a rend és a fegyelem hiánya nélkül nem nőhetnek fel a környezetüket megbecsülő emberként. És végül találtunk olyan megjegyezést is, amelynek írója szerint nincs annál jobb példa az ilyen tettek ellen, mint a börtönbüntetés.

Mint azt korábban megírtuk, a közterületek fenntartásával megbízott Gazdasági, Műszaki Ellátó Szervezet (GAMESZ) igazgatója, Gaál Dénes közölte, hogy feljelentést tesznek. Ma azt is megtudtuk, hogy a GAMESZ igyekszik mielőbb helyreállítani az eredeti állapotot, azonban a megnövekedett parkfenntartási teendők sorába illesztve fogják kezelni.

Hirdetések