Néhány éve még elképzelhetetlennek tűnt, hogy annyi autótulajdonos lesz, hogy szinte lehetetlenné válik a parkolás. Pedig az ipolyinfo.com által is nyilvánosságra hozott adatok szerint gyors ütemben növekedett az elmúlt években a városi kocsitulajok aránya. Minden második embernek van autója.

Hamarosan birtokba vehetik Balassagyarmaton az elkészült parkolót a Móricz Zsigmond lakótelepen élők, akik korábbi kérésüket figyelembe véve alakította ki az új helyeket a városi önkormányzat – mondta Huszár Péter alpolgármester, területi képviselő.

Huszár szerint napi gondot okoz, hogy az autósok hol és hogyan parkoljanak, nem csak a lakótelepen, hanem napközben a belvárosban is hasonló a helyzet. A tények is ezt támasztják alá: az ipolyinfo.com által 2022-ben közölt adatok szerint négy év alatt több mint 1000 járművel, összesen 7836-ra emelkedett a Balassagyarmaton adóköteles autók száma, vagyis minden második városlakónak volt autója abban az évben.

Huszár Péter, Balassagyarmat alpolgármestere. (fotó: fb.com)

Az alpolgármester szerint ahol sűrűn beépített területek vannak, ott esélytelen új parkolók létrehozása, de a Móricz Zsigmond utcai lakótelep környezetében még sikerült találni lehetőséget az igények kiszolgálására.

A garázssorok közelében most hoztunk létre egy legalább 15 férőhelyes, zúzott kővel borított parkolót, de az is lehet, hogy akár 20 kocsival is meg lehet itt állni. Egy a lényeg, hogy kulturáltabban lehessen itt megállni, és amit lehet, azt meg is teszünk ennek érdekében.

– mondta a terület önkormányzati képviselője, Huszár Péter. Hozzátette: vizsgálják, hogy a környéken hol lehet újabb parkolóterületet kialakítani, azonban ezzel együtt a lakótelepek járdáinak felújítását is be kell ütemezni a feladatok közé, mert aki leparkol, az szeretne aztán biztonságban hazagyalogolni, és ebben is van még teendő a Móricz Zsigmond utcában élők szerint is.

Hirdetések