Csach Gábor balassagyarmati polgármester szerint az innovatív ötletek támogatása nem jelent kockázatos befektetést, ha a városhoz kötődő fiatalok életminőségének emeléséről van szó. Ezért döntött úgy az önkormányzat, hogy megduplázza a középiskolásoknak szánt támogatást.

A Mikszáth Kálmán Művelődési Központ új igazgatója azt szeretné, ha a városi középiskolások aktív szerepet vállalnának a nekik szervezett programok tartalmi elemeinek szervezésében és lebonyolításában, ezért diskurzust indítottak az ő közreműködésükkel tavaly ősszel. Golyán Krisztina igazgató az ipolyinfo.com-nak azt mondta, az első találkozó megállapodása az volt, hogy tavasszal konkrét programok tervezését is elkezdik, fókuszálva a közelgő Diákjuniális tanévzáró szórakoztató eseményére.

Csach Gábor: a Diákfórum további 1 millió forintot kap tervük megvalósítására. (fotó: Tornyos Márton)

A tervezett fórumot május 28-án rendezték meg a művelődési központban a diákokat képviselő hatvan középiskolás részvételével. Golyán Krisztina ismertette: a megbeszélésre meghívták a város polgármesterét is azzal a szándékkal, hogy támogatást kérjenek egyedi elképzelések megvalósítására.

Csach Gábor polgármester elmondta, hogy meghallgatta a kérést, és támogatja azt a szándékot, amivel a fiatalok önmaguk által kitalált, innovatív ötletek kivitelezését valósíthatják meg.

Eddig 1 millió forintot adott az önkormányzat a középiskolák diákönkormányzatai szerint hasznos tevékenységek és programok megvalósítására, de itt most egy közös koncepcióról, mondhatom a teljes városi diákságot érintő ötletelésről hallottam, amelynek gesztori feladatait a művelődési központ vállalta magára. Jó helyen van a támogatás azoknál, akik szeretnének Balassagyarmat programjának további fejlesztésében részt venni, ez az önkormányzat és a kultúrát szervező csapataink azonos szándéka is, ezért megérdemelnek további 1 millió forintot.

– közölte a város polgármestere.

Golyán Krisztina: együtt dolgozunk a jó ötletek valóra váltásán. (fotó: Tornyos Márton)

Golyán Krisztina a Mikszáth Kálmán Művelődési Központ igazgatója az esemény után azt is elárulta az ipolyinfo.com-nak, hogy izgalmas helyzet alakult ki, mert a városvezető által bejelentett támogatás újabb inspiráció lett a tervezéshez. Az intézményvezető hozzátette: együtt dolgoznak a fiatalokkal azon, hogy hatékonyan és jól láthatóan tudjanak munkálkodni a megvalósításon is, erre egyébként kötelezettségük is van, mert a megállapodás szerint az év végéig fel kell használniuk a kapott összeget.

Hirdetések