Addig nem fizette ki az alvállalkozókat, amíg ő sem kapta meg a pénzt a vállalt munkáért, de azóta minden rendben van – így foglalható össze egyetlen mondatban a Pesti Építő Zrt. által az ipolyinfo.com-hoz eljuttatott levél, amiben részletesen magyarázza el Túri Árpád vezérigazgató a saját nézőpontjából a rétsági uszoda megnyitása előtt kialakult kellemetlen helyzetet.

Idén áprilisban kereste meg szerkesztőségünket egy alvállalkozó, aki a rétsági tanuszoda építésében vett részt, azonban nem kapta meg az elvégzett munkáért járó pénzt. Az ipolyinfo.com beszámolója alapján többször elhalasztották az új létesítmény átadását, mert a polgármester szavai szerint technikai okok hátráltatták a ceremóniát.

Azonban néhány nappal később kiderült, hogy kevésbé technikai, mint pénzügyi gond van: a lapunkat megkeresett egyik alvállalkozó azt mondta, hogy ha szükséges, demonstrációt szervez arra a napra, amikor az átadás lesz, és mindenki számára egyértelművé teszi, hogy az elvégzett munkája nincs kifizetve.

Közben az illetékes minisztérium közbelépett és kifizették az alvállalkozót – ezt maga az érintett tudatta az ipolyinfo.com-mal, miután országos nyilvánosságot kapott az eset.

Az összeállításainkban megnevezett fővállalkozót, a Pesti Építő Zrt-t többször is kerestük a nyilvános elérhetőségein, sikertelenül. Végül most, ők jutottak el a szerkesztőséghez azzal a kéréssel, hogy közöljük le álláspontjukat.

A Túri Árpád vezérigazgató által megküldött reakciót változatlanul közöljük:

A rétsági tanuszodát a Pesti Építő Zrt. határidőre kivitelezte, azonban a folyamatos pótmunka igények, a neki fel nem róható engedélyezési eljárások és az Építtető személyi változásai miatt  a projekt a jelen állapot szerint zárult. Eszerint idei év február 8-án minden akadály elhárult és az uszoda műszaki átadás- átvétele sikeresen megtörtént, azonban Teljesítési Igazolást az Építtetőnek forrás hiányában nem állt módjában kiadni azonnal, de tájékoztatott arról, hogy megtette a szükséges lépéseket a projekt pénzügyi zárása érdekében is. Az Építtető hatóság türelmet kért minden szereplőtől, amíg a szerződés módosítása és a forrás is rendelkezésre áll. Erről az alvállalkozókat tájékoztattuk, s az uszoda gépész alvállalkozó kivételével mindenki tudomásul vette a késedelmet. A rendelkezésre álló információink szerint ő fordult több fórumhoz is jogosnak vélt igénye érdekében, és állított a saját szerződésében foglaltakkal ellentétes álláspontot a projekt kapcsán, amelynek eredménye az, hogy feltehetően Önök is téves információk alapján közöltek cikket a projektről.  A projekt maga pénzügyileg is rendeződött, az Építtető -ígérete szerint- 2024.05.02-án  a Teljesítési igazolást kiállította felénk, 2024.05.17-én pedig a számla teljes ellenértékét átutalta a Pesti Építő Zrt-nek, az alvállalkozók kifizetése pedig egy héttel korábban maradéktalanul teljesült. Az uszodát azóta a nagyközönség is használatba vette. Társaságunk mindvégig szabályszerűen járt el, hiba- és hiánymentesen adta át az uszodát. 
Hirdetések