Több milliárd forintot költ a balassagyarmati Megafon Magyar Péter lejáratására, aki szerint Házy Attila és kollégája Trombitás Kristóf nem meri megkérdezni, hogy Tiborcz István miből gazdagodott meg. A TISZA Párt európai parlamenti képviselőjelöltje emelt hangon, harminc percig beszélt Házy Attila riporterhez a rögtönzött színpadon állva, de a végén kiderült, hogy tévedésről van szó.

Magyar Péter ezen a héten többször is célzott arra országjáró rendezvényein, hogy túl az európai parlamenti választáson már a soron következő hazai országgyűlési voksolásra is koncentrál. A magát legerősebb ellenzéki pártként meghatározó Demokratikus Koalíciót Magyar „kék fidesz” névvel illette, utalva arra, hogy a legnagyobb pártok valójában ugyanazok, nincs köztük különbség és helyettük új szemléletű hazai politizálásra van szükség.

A balassagyarmati esemény előtt az ipolyinfo.com arra volt kíváncsi, hogy mégis lehetséges-e együttműködés a TISZA Párt és a Demokratikus Koalíció között, amennyiben a Fidesz-KDNP helyett csak így kaphatnának kormányalakítási esélyt 2026-ban. Magyar Péter a kérdést megszakítva röviden annyit reagált: a Megafonnak nem nyilatkozik.

Majd Magyar kezet fogott a közönség néhány tagjával, és rövidesen elkezdte beszédét. Alig telt el 9 perc, Magyar már azt kérte, hogy fedje fel magát a riporter a közönség előtt, ha meri.

Esetleg tegye fel a kezét, hogy ha vállalja magát itt, a balassagyarmatiak előtt! Vagy már elment? Értem! Ugye, a bátrak!

Házy Attila az Ipoly TV-nek adott vasárnapi interjúban azt mondta:

Magyar Péter nem tudhatta, hogy éppen fotót készítek a rendezvényéről a közeli kávézónál állva, úgyhogy semmiképp sem lehet megorrolni rá emiatt. És azt sem tudhatta, hogy szívesen fogok visszatérni pár perccel később és tisztázhatjuk, hogy miért kapott félrevezető információkat.

– reagált a megszólított riporter, akit Magyar Péter kérésének megfelelve, 4 perc múlva már tapssal és fújolva vegyesen üdvözöltek.

Ha nem is kívánt Magyar Péter politikusi minőségében az esemény előtt feltett egyetlen riporteri kérdésre válaszolni, a színpadon állva már riporterré vált, amit 30 percig játszott Házynak magyarázva a szerinte megengedhetetlen cselekedeteket sorolva. Házy Attila szerint ez egy ritka pillanat volt.

Mindenképpen unikum és helyi médiatörténelmi pillanat, hogy így alakult, mert nem kívántam hagyni, hogy úgy távozzon Balassagyarmatról, hogy csak egy monológ marad belőle. Balassagyarmat a Legbátrabb Város, magam is így próbálok élni és tenni, ez a helyzet azt kívánta, hogy tiszta vizet öntsünk a pohárba végre! Nem kívánok megalkuvó lenni azzal, hogy elhallgatom, amit egyes helyi politikai szereplők valójában gondolnak és kimondanak Balassagyarmatról: ha becsmérlő módon néznek emberekre, a városért a lelküket is kidolgozó csapatokra, én név szerint közlöm, hogyan gúnyolják vagy káromolják a város polgárait. Érthető, hogy nem jó az a médium, amelyik ezeket bátran közli. És még nem perelt be minket senki. Vajon miért?

Magyar Péter arra kérte Házyt, hogy rajta keresztül üzenhessen a Megafonnál dolgozó kollégájának, Trombitás Kristófnak, aki lejáratással és hazudozással foglalkozik, miközben nagy értékű Rolex óra van a kezén. Azt javasolta Trombitásnak és Házynak, hogy látogassanak meg egy nyomortelepet ahhoz, hogy tudhassák, milyen a vidéki szegénység.

Magyar Péter nekem címzett 30 percig olyan üzeneteket, amiket én tisztelettel végig figyeltem vele szemben állva, de nem volt és nincs is Trombitás Kristóf nevű kolléga nálunk. És az sem igaz, hogy 5 milliárd forint összegű pénzt kaptunk politikai lejáratásra, de most már tudhatja, amit elmondott, az hazugság. A mi Megafon Rádió KFT-nk egy rádiós vállalkozás, a Megafon nevű rádióadó már 11 éve ismert márkanév, nincs köze ahhoz, amire Magyar Péter utalt. Valószínűleg elkerülhető lett volna ez a kellemetlen helyzet, ha a rendezvény előtt nem ugrik oda hozzá Gyenes Szilárd önkormányzati képviselő, hogy egy kisbusz mögül suttogva és mutogatva igyekezze megszervezni a lejáratásomat. Úgyhogy, illedelmesen megköszönte a választ, bár nem kért elnézést.

Házy Attila a tévéinterjúban hozzátette: Magyar egy friss politikus, aki szövetségeseket keres. Ha átgondolatlanul teszi ezt, akkor mint azt a balassagyarmati példa mutatja, percek alatt omolhat össze az építkezés.

Hirdetések