A játékév utolsó fordulóját játsszák ezen a hétvégén a 19 év alattiak Nógrád vármegyei labdarúgó bajnokságának nyugati csoportjában. A jelenlegi listavezető Balassagyarmati SC előnyét még lenullázhatja a Dalnoki Akadémia SE és megnyerheti a bajnokságot. Sokat számíthat a matematika vasárnap.

Az időjárási előrejelzések alapján izzasztó, inkább fülledt melegben kell lejátszaniuk a csapatoknak a délelőtti összecsapást, sőt, jelentős esély van kiadós esőre is aznap. A természeti elemek játéka annak a klubnak kedvez, amely jobb erőnléttel vonul ki a pályára, mert valószínűleg saras, csúszós pályára számíthatnak majd.

A matematikai számítások szerint ha a jelenleg második helyen álló Dalnoki Akadémia SE nyer a Balassagyarmati SC ellen, akkor azonos pontszámmal állnak majd a táblázatban. A bajnok kihirdetéséhez ekkor veszik figyelembe a további statisztikai adatokat. Ezek alapján a Dalnoki Akadémia SE-nek a gyarmatiakhoz képest eggyel több nyertes mérkőzésük lesz, míg a gyarmatiak veszteséget elkönyvelve rontják majd saját eredményüket.

Ha a meccs a gyarmatiak győzelmével zárul, akkor egyszerűen a gyűjtött pontszámok rangsorolják a klubokat, és a Balassagyarmati SC-t hirdethetik ki bajnokként.

A forduló többi meccsét ezzel azonos időpontban kezdik, ezért várhatóan kora délután már ismerhető lesz a 2023/2024-es Nógrád vármegyei U19-es labdarúgó bajnokság nyugati csoportjának végeredménye.

Hirdetések