A koronavírus járvány óta csökkent a Nógrádban töltött vendégéjszakák száma – állítja az LMP Nógrád vármegyei listavezetője. Lengyel Szilvia azt ígéri, ha a Nógrád Vármegyei Önkormányzat Közgyűlésébe bejut a június 9-i választáskor a pártjuk, akkor a térségi turizmus fejlesztését fogják szorgalmazni.

Új szemléletet vinne a Nógrád Vármegyei Önkormányzat Közgyűlésébe az LMP, amelynek fókuszában a helyi turizmusfejlesztés, valamint a párt kiemelt témája az akkumulátorgyárak működésének szigorú szabályozása áll. Május 22-én Balassagyarmaton, a Rákóczi út és a Kossuth utcák sarkán sajtótájékoztatón ismertették tervüket.

Lengyel Szilvia, az LMP Nógrád vármegyei listavezetője. (fotó: Házy Attila/ipolyinfo.com)

A párt vármegyei listavezetője, Lengyel Szilvia arról beszélt, hogy több magasabb színvonalú szálláshelyre van szükség a térségben ahhoz, hogy Nógrád csábító legyen a pihenni és feltöltődni vágyók számára, ehhez pedig az önerős fejlesztés mellett támogatások odaítélése is nélkülözhetetlen.

Illetve egy olyan szemléletformálást kellene véghez vinni, hogy fontos legyen az itt élők számára, hogy minél több ilyen helyi vállalkozást, helyi, is gazdasági tevékenységet indítsanak el.

– tette hozzá Lengyel.

Az LMP öt jelöltet indít a vármegyei önkormányzati helyek elnyerésére, a listavezető Lengyel Szilviát Varga Imre, Turi Gergő, Molnár Erik és Földiné Fülöp Ildikó követi.

Kanász-Nagy Máté, az LMP frakcióvezető-helyettese. (fotó: Házy Attila/ipolyinfo.com)

Kanász-Nagy Máté, a párt frakcióvezető-helyettese az LMP uniós tervét is megosztotta: szerinte a jelenlegi EP-vezetés éppen azt szorgalmazza, hogy például Magyarországon legyenek a zöld autózást támogató akkumulátorgyárak, amelynek hasznát majd a Nyugat-európai országok járművásárlói fogják élvezni. Szerinte ezt a folyamatot meg kell állítani.

Mi ellenállnánk annak a Nyugat-európai törekvésnek, ami egyébként azt gondoljuk, hogy egy nagy koalíciót jelent az Európai Parlamentben, mert az ottani pártok esetében, nekik az az érdekük, hogy ezeket az autókat, illetve akkumulátorokat ne az ő hazájukban gyártsák le.

Hozzátette: a magyar zöld képviselők kemény fel fognak lépni az ilyen irányú lobbitevékenység ellen, ha a nyári választáson kellő támogatottságot kap a párt.

Lengyel Szilvia: támogatni kell a turizmus nógrádi fejlesztését!

Hirdetések