Végre felújították a nyilvános vécéket, most már az a baj, hogy túl jó lett. A polgármester hosszas magyarázatot adott rá, miért kell fényűzés.

Folyamatosak a viták arról, hogy Ipolyság főterén hol legyen nyilvános vécé, mert akinek dolga lenne, nem tud mást tenni, haza kell vinnie.

Az önkormányzat azzal oldotta meg a feladatot, hogy a városházán felújíttatta a nyilvános vécéket, amellyel együtt az épületbe látogatók számára is biztosítja a kulturált mellékteendőket.

Most már azért kritizálja a helyi lakosság az önkormányzatot, hogy túl jó lett a budi. Gregor István polgármester úgy nyilatkozott: ha fényűzőnek is tűnnek a most átadott vécék, mégis csak arról van szó, hogy 21. századi a kialakítás. Valószínűleg az szúr szemet, hogy az eddigi mellékhelyiségek állapota volt annyira rossz, hogy ahhoz képest a normális állapot már túl jó.

Az önkormányzat a szlovák kormány támogatásával végzett el állagmegóvó munkát, amely valójában a vécék fölötti lépcsők felújítására vonatkozott. A műemlék városháza épületére speciális szabályok vonatkoznak, csak azzal együtt történhetett meg a mellékhelyiségek renoválása, a teljes költség 15 ezer euró volt.