Képzeljük el Nógrád megye térképét, és tippeljük meg hol lehetnek a legdrágább szálláshelyek! Eddig azt hihettük, ha nincs szálloda a környéken, akkor turizmus sincs. Nem így van ez.

A legdrágább szálláshelyeket keresve első tippként nyilvánvalónak tűnik, hogy a világörökségi helyszínen van a legtöbbet érő szálláshely. Aki erre gondolt, az nyert: Hollókőn a Hotel Castellum ezen a hétvégén 2 főre 56.792 forintért kínált egy szobát félpanzióval.

A Belső-Cserhát egy másik falujában, nem messze Hollókőtől, Cserhátszentivánban is több tízezret kérnek el egy éjszakáért. Igaz, ott nincs ellátás, cserébe nem zavar a többi vendég, mert a vendégházban nem jár más. A ház ára 35.000 forint.

A toplista harmadik helyén is egy Hollókő-környéki helyszín van: Garábon, a zsákfaluban 32.000 forintért tölthető el egy éjszaka.

Legénd már távol van a világörökségi helyszíntől, mégis bátran kérnek el 30.000 forintot a Lovas Parasztházban, ahol ugyancsak felkopik az álla annak, aki ennyi pénzért reggelit is vár.

A toplista 5. helyén a sziráki kastélyszálló végzett. Érdekesnek látszik, hogy az impozáns épület falai között töltött éjszaka után csak 25.500 forintot kell fizetni, és még reggelit is adnak.

A 6. helyezett Nógrádgárdony wellness szállodája Balassagyarmat és Hollókő között félúton, valamint a Grabensia Fogadó Garábon és az ugyancsak garábi Vadvirág Apartmanház. De csak az áraik miatt állnak holtversenyre, 24-24-24 ezer forinttal végeztek azonos helyeken, de csak egyikük, a wellness szálló ad reggelit.

Akinek jobban tetszik a tizenezres szállás, az örömmel térhet vissza Hollókőre. Az ófaluban reggelit is kínálnak az ott töltött nyugalmas éjszaka mellé, ami 19.800 forintba kerül a Hollóköves Vendégházban.

A toplista 10. helyére egy teljesen új hotel lépett, a balassagyarmati Cédrus. Ellátás nincs, új szobák viszont igen, amit 19.000 forintért kínálnak ezen a hétvégén.

Az adatokat a szallas.hu információi alapján, 2020. június 28-29-i foglalásokra vonatkozóan gyűjtöttük össze.