Sem szerződést, sem fizetést nem kapott a kajakos edző a Duna-Ipoly Sportegyesülettől, a munkával felmerült költségeket is csak több hónapos késéssel térítették meg neki, most távozik.

A szobi kajakas utánpótláskorúak szülei szívesen látják Somodi Bertalant a gyerekek mellett, mert jó minőségűnek élik az általa végzett munkát. Somodi 2018 végén kezdte el a kajakos edzéseket a Duna-parti városban, a Duna-Ipoly Sportegyesülettől (DISE) kapott felkérést, és egy ígérvényt is, amely szerződésről és fizetésről szólt. Azonban ezekből egyik sem jött létre, és befejezte a munkát a DISE-nél.

A helyi önkormányzathoz most vágna bele annak a csónakháznak a felújításába, amelyet a DISE 15 évre bérelt ki tőlük, de Szobon úgy látják, problémás az egyesület működése az edző és a társaság közötti konfliktus miatt.

A képviselő-testületi ülésen Somodi Bertalan edző azt mondta, ő szívesen folytatná a munkát egy másik egyesületben, amennyiben lehetőséget kapna rá, mert pillanatnyilag csak hobbiból oktat tíz gyereket hivatalos kereteken kívül.

Az egyik szülő is felszólalt az ülésen, aki azt mondta: nem lehet együtt dolgozni a DISE-vel. Bezeczky Anikó szerint régóta ismeri az egyesületet, és csak utóbb döbbent rá arra, hogy miről szól a kajakos egyesület: allítása szerint nekik nem fontosak a gyerekek, csak az a pályázat, amiből most hasznot húzhatnak.

A DISE egy határon átnyúló támogatási program keretében vesz részt egy több mint 115 millió forintból működő turizmusfejlesztési pályázatban, amelyben az Ipolyon Szobnál, Ipolytölgyesnél, Balassagyarmatnál, Szécsényben és Litkén végeznek el fejlesztéseket az Ipolyon többek között mobil csónakházak létrehozásával és kajakok vásárlásával.

Ferencz Gyöngyi polgármester nyugalmat és türelmet kér mindenkitől, mert az éppen felújítandó csónakházzal az az önkormányzat célja, hogy sokan használják és nem az, hogy üresen álljon. A polgármester azt mondta: tárgyalással kell folytatni a megoldás keresését.