Átszabná saját sporttámogatási struktúráját a szobi önkormányzat, ezt éppen a helyi kajakosokkal kezdi: nem támogatta egyik versenyzőjüket.

Tavaly is kifejezetten egy versenyzőre szabott támogatási kérelemmel fordult a Duna-Ipoly Sportegyesület (DISE) az önkormányzathoz, amelyet akkor jóváhagytak. A képviselő-testület most is kapott egy levelet, amelyben a DISE megint egy főre kér támogatást.

A szobi önkormányzat pénzügyi bizottsági tagja a képviselő-testület ülésén azt mondta: érdemes átgondolni a további támogatásokat, mert “nyilvánvalóan nem ő az egyetlen, aki támogatásra tarthatna igényt” – mondta Csimár Kinga.

Csimár szerint egy tehetséggondozó program megalkotására van szükség, abból kellene támogatni a sportolókat.

Krasznai Zoltán önkormányzati képviselő Csimárhoz csatlakozva azt mondta: azért is fontos átgondolni a döntést, mert a tavalyi támogatás után többen is sérelmezték, hogy miért csak egyetlen embert támogat az önkormányzat.

Ferencz Györgyi polgármester támogatta a képviselői kezdeményezést, és végül a teljes testület úgy döntött, hogy kulturális és sport alapot hoznak létre a szobi polgárok támogatására. A DISE kérelmét szűkös anyagi helyzetre hivatkozva elutasította az önkormányzat.