Ipolyinfo.com okostelefonon is!

Indiai befektető indít termelést

Műanyag csomagoló anyagokat gyártó üzem alapkövét tették le ma reggel Rétságon. A vállalkozás több mint 23 milliárd forintot fektet be, várhatóan 170 embernek ad munkát jövő év végétől.

Szűk körben, a nyilvánosság kizárásával rakták le az alapkövét annak a gyárnak, amely egyébként nagy foglalkoztatóvá szeretne válni a Nyugat-nógrádi Rétságon. Az indiai vállalkozás műanyag csomagolással foglalkozik, ezt telepítik most Rétságra.

Délután már a külgazdasági- és külügyminiszter társaságában jelentette be hivatalos a térségi országgyűlési képviselő: új gyár költözik a térségbe. Balla Mihály azt mondta: rendkívüli erejű a megye nyugati része, amit nem egyszerűen az elmúlt évtizedek bizonyítanak, hanem az idei beruházások is. Az indiai befektető mellett néhány hete adta át bővített kapacitású gyárrészlegét a balassagyaermati Mahle, amely elektromos autókba gyárt klímakompresszorokat és a berceli Nidec világszínvonalú robottechnikai fejlesztést vitt véghez egy hónapja.

Az indiai Flex Films Ázsiában, Afriákban és Amerikában is gyárt, Európában pedig eddig csak Lengyelországban dolgozott. A rétsági üzem felépítésével tehát a második hasonló gyárat avatják majd fel a kontinensen.

wifi promo