Ipolyinfo.com okostelefonon is!

Intermodális. De mi az?

Intermodális pályaudvart építenek országszerte sok helyszínen. Közte van egy Nógrád megyei is. De mi lesz az?

Nemzetgazdasági jelentőségű beruházásokat jelentett be a kormány, többek között azt, hogy az új debreceni BMW gyárhoz saját vasútvonal megy majd. Aztán azt is, hogy több vidéki helyszínen intermodális pályaudvar lesz. Debrecen, Tatabánya, Miskolc, Kecskemét és Salgótarján is részesül belőle. A szó szép, de nem fejtik ki mi az. Mi segítünk.

Olyan vasútállomást fognak építeni, ami mellett könnyen elérhető lesz a helyi és távolsági további tömegközlekedés, Salgótarján esetében a buszpályaudvar. Azonban egyelőre nincsenek részletek, főképp arról nincsenek, hogy a közelmúltban átadott felújított buszpályaudvart lebontják-e vagy a helyi járati pályaudvarral kezdenek valamit. Információnk szerint a vasúti közlekedést a helyi közlekedést kiszolgáló megállóval fogják összerakni, így jön létre Salgótarjánban az intermodális pályaudvar.

Annak idején Balassagyarmaton is kísérleteztek hasonlóval, még a 2000-es években született gondolat arra, hogy a vasútállomás a buszpályaudvarral közös helyen legyen, ám miután úgy ítélték meg szakemberek, hogy a buszközlekedés irreális terhelést ad a belvárosnak, jobb, ha inkább távolabb lesz a vasúttól a pályaudvar.

wifi promo