Ipolyinfo.com okostelefonon is!

Környezettudatos közterületi fejlesztés indul Rétságon

Család- és klímabarát környezettudatos közterületi fejlesztésekre nyert támogatást Rétság Város Önkormányzata. A beruházások által komfortosabbá válnak a településen élők mindennapjai.

Rétság Város Önkormányzata számára kiemelt jelentőségű a helyi szolgáltatások színvonalának folyamatos fejlesztése, és a közterületek környezetbarát beruházásokkal való átalakítása. A településen arra törekednek, hogy egy most elnyert támogatásból komplex munka eredményeként jelentős mértékben váljon komfortosabbá a lakók életminősége.

A pályázati támogatás keretében úgynevezett zöld várossá alakítják át Rétságot; megvalósítják a zöldfelületek növényállományának rekonstrukcióját, eltávolítják a beteg fákat, számos helyen új növényeket ültetnek, továbbá többek között parkoló helyeket, kültéri sporteszközöket létesítenek. Emellett felújítják a helyi piacot, amely alkalmas lesz helyi termékek kínálására, illetve ehhez kapcsolódóan a működéshez szükséges tárgyi eszközöket is beszereznek. A piac környezetének revitalizációja is megtörténik.

A pályázattal érintett meglévő csapadékvíz-elvezető rendszereket is felújítják, valamint ott, ahol jelenleg nincs, vízelvezetőket építenek. Egyes helyeken útfejlesztések is történnek majd.

A programban környezettudatos szemléletformáló kampányokat és közösségi munkát is megszerveznek.

wifi promo