Ipolyinfo.com okostelefonon is!

Mire jó a sör, ha nem az ivásra?

Van úgy, hogy egy társasági filmnézés végén megamar egy-egy pohár sör otthon. Nem szabad kiönteni, mert sok hasznos teendőt elláthat még. Hármat megírunk most.

Szóval, mire jó a sör?

Rozsdaoldó. Ennek hallatán lehet, hogy elgondolkozol, a belsődben akkor vajon mit végezhet, de nincs ok az aggodalomra. A sör kiválóan meg tudja tisztítani a régi fém munkaeszközöket és egyéb fém felületeket a rozsdától. Csak önts sört a kezelendő tárgyra és várj néhány percet. A szénsav elkezdi bontani a rozsdát így azt ezután könnyen ledörzsölheted.

Rovarirtó. Ha már nem tudod, milyen megoldást találj ki a szúnyogok és egyéb rovarok távol tartására, akkor próbáld ki a sört. Használd fel a megmaradt söröket és öntsd őket vödrök aljára. Helyezd el a vödröket annak a területnek a határain, ahol az összejövetel van. A legyek és szúnyogok is kedvelik a sört, így bele fognak szédülni az italba és ott is maradnak.

Fafelület ápoló. Ellentétben a közhiedelemmel, a sör nem teszi tönkre a fa felületeket. Lényegében felhasználható arra, hogy visszahozza a bútorok régi fényét. Visszaállítja a színeket és újfajta csillogást kölcsönöz nekik. Márts bele a sörbe egy rongydarabot, dörzsöld át vele a kezelendő felületet, majd töröld át újra egy száraz ruhával.

wifi promo