Ipolyinfo.com okostelefonon is!

Programok

június 29. 21:00

BALASSAGYARMAT

Palóc Színpad

CHAIN BRIDGE koncert

 

Június 29. 18:00

BÁNK

Hangszedők,

Kottán kívüliek,

Blues Fathers koncert


Július 6. 21:00

BÁNK

Korda György,

Balázs Klári,

Poór Péter koncert

 

 

 

 

Balázskagyarmat mindent vitt a neten

A csütörtöki balassagyarmati Tour de Hongrie rajtja olyat művelt a várossal, amit nem is gondoltak volna. Egyetlen ötlettel óriási tömeget ért el a Nyugat-nógrádi központ.

Balázskagyarmat - ez a felirat állt a város határát jelző táblán a kórháznál 1 napig, június 13-án, a magyar országúti bringaverseny idején. Rózsa Balázs, a kevés magyar között balassagyarmatiként versenyző srác tiszteletére nevezték át a várost, amelyről bevallása szerint előzőleg semmit sem tudott. A Megafon rádióban azt mondta: tudta, hogy meglepetés készül, de azt hitte, hogy azon már túlvan, ugyanis kapott egy díjat, amelyet a helyiek adtak át neki. Azonban a rajtceremónia műsorvezetője, Péter Attila néhány perccel a sípszó előtt mindeninek elárulta: a város határában ott áll a tábla, ami hirdeti a város versenyzőjének nevét.

A média felkapta a témát, és az ismert internetes híroldalakon kiemelten foglalkoztak Balassagyarmattal mint a sportot példásan támogató várossal. Eisenkrammer Károly, a Tour de Hongrie főszervezője pedig később azt mondta: nem volt még olyan rajtváros az eddigi szervezésük során, amely akkora odaadást mutatott, mint a nógrádi. Eisenkrammer szerint sűrűs és meglepően tartalmas esemény történt a városban, amelyhez hozzá kell tenni, hogy hétköznap délben volt megszerveze, és döbbenetesen sokan gyűltek össze ezért a belvárosban.

A médiaszereplés jót tett, mert megugrott a város iránti kereslet, amely már a gratuláló telefonhívásokban lemérhető - ezt Medvácz Lajos polgármester mondta. Szerinte azzal, hogy a város partnerként odaállt a kerékpáros eseményhez, kölcsönösen jó dolog történt, amely egy várható folytatást is előkészíthet.

wifi promo